Andalusische Hazerug

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de rugfilets van de hazeruggen en bereid van de botten, de ui en wortel 1 dl wildbouillon. Pers een sinaasappel uit, schil de beide andere en snij de partjes tussen de velletjes uit. Ontpit de olijven. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer hierin de olijven gedurende 5 minuten. Houd ze warm. Smelt 50 gram boter in een pan. Bestrooi de filets van haas met zout en peper en sauteer ze in 7 minuten bruin. Sauteer in de rest van de boter even de sinaasappelpartjes. Haal de rugfilets uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Deglaseer de braadboter met het sinaasappelsap en voeg dan de wildbouillon toe. Laat even inkoken. Maak wat maizena aan met wat koud water en bind hier de saus mee. Leg op de dienschaal de sinaasappelpartjes en de olijven om de filets, schenk hier wat saus over en serveer.

Andalusische Hazerug is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

*Hazerug-Bessen/Portsaus*
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwe Salade Met Hazerug En Cranberrydressing
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hazerug (De Saus Ervoor)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Roomkreeftensaus Bij Hazerug
0-10 min -
Bekijk recept

Andalusische aardappelsalade
Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
5 min Snack
Bekijk recept
Kruidige Groene Olijven Op Andalusische Wijze
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Andalusische Saus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept