Laat de helft van de suiker op laag vuur oplossen in 2 eetl. water, roer af en toe. Draai het vuur iets hoger zodra de suiker is opgelost en laat de siroop caramelliseren. Giet in de ovenschaaltjes een bodempje caramel. Klop de eieren met de dooiers en de rest van de suiker los. Roer de melk, de koffie, zout, vanille en rum erdoor. Giet de eiermelk door een zeefje in de schaaltjes. Zet de schaaltjes in de braadslee, ze moeten tot de helft in het hete water staan. Laat de flans in de oven in ca. 35 min. gaar worden; steek een mes in de flans, als het er schoon uitkomt zijn ze gaar. Laat de flans afkoelen. Schil de peren, halveer ze, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met suiker; giet er kokend water over en laat ze afkoelen. Haal de klokhuizen eruit. Verwarm een beetje honing in een koekepan en laat de peren hierin kleuren. Breng de vloeistof van de peren aan de kook en bind met aangemengd aardappelmeel. Laat de saus afkoelen en voeg naar smaak rum toen. Stort de flans op dessertbordjes. Snij de halve peren tot bijna op het steeltje in schijfjes en leg de helften uitgewaaierd op de bordjes naast de flan, giet er wat saus over.