Salmorejo

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheur het brood in kleine stukjes. Doe de broodkruimels in een kom met water en laat het geheel 10 minuten weken. Druk het vocht er daarna stevig uit met je handen. Stop het brood in de keukenmachine met de tomaten, knoflook , eigelen, (azijn) en zout & peper. Voeg al druppelend de olijfolie toe om de pasta zacht te maken. Proef en doe er evt. nog wat zout & peper bij. Koel de pasta in de koelkast, overdekt met huishoudfolie. Net voor het eten weer uit de koelkast halen. Breng het geheel weer op kamertemperatuur, tenzij het buiten heel warm is, dan is het gerecht gekoeld lekkerder. Vul 4 tot 6 lage soepkommen met de pasta. Druppel 1 eetlepel olijfolie rond elke pastahoopje en leg daarop een mengsel van de overige groenten.

Salmorejo is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koude dikke tomatencrème uit Córdoba
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salmorejo Spaanse koude soep
20 min -
Bekijk recept
Salmorejo (Spaanse soep)
15 min-
Bekijk recept
Salmorejo
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Koude dikke tomatencrème uit Córdoba
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salmorejo Spaanse koude soep
20 min -
Bekijk recept
Salmorejo (Spaanse soep)
15 min-
Bekijk recept
Salmorejo
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept