Spaanse Kip

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het "pangedeelte" -Vul de kip met een bosje kruiden, een halve citroen, een teen knoflook en een half boullon blokje. -Verhit de olijfolie in de pan. -Bak de met keukenpapier droog gedepte kip even om en om. -Haal de kip uit de olijfolie. -Fruit in de olie de ui, knoflook en peper. -Leg de kip weer terug in de pan. -Voeg de bouillon toe tot de kip half onder staat. -Voeg de wijn toe. -Breng alles aan de kook. -Voeg de tomaat, laurierblaadjes toe. -Leg bovenop de kip een bosje verse kruiden. -Doe een paar lepels pesto in de pan. -Laat de kip in 30 minuten op een laag vuur gaarstomen / koken. -Laat vervolgens op een hoog vuur zoveel mogelijk vocht verdampen. -Verwijder het bosje verse kruiden. -Wrijf de kip in met veel gedroogde oregano, wat zout en wat peper. Het "barbecue gedeelte". -Steek de barbecue aan. -Gooi het bostje kruiden op de kooltjes. -Leg de kip op de barbecue. -Giet tijdens het barbecuen met een lepel steeds voorzichtig wat jus uit de pan op de kip (pas op met morsen anders vliegt de barbecue in de fik). -Barbecue de kip om en om knapperig bruin.

Spaanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept