Het "pangedeelte" -Vul de kip met een bosje kruiden, een halve citroen, een teen knoflook en een half boullon blokje. -Verhit de olijfolie in de pan. -Bak de met keukenpapier droog gedepte kip even om en om. -Haal de kip uit de olijfolie. -Fruit in de olie de ui, knoflook en peper. -Leg de kip weer terug in de pan. -Voeg de bouillon toe tot de kip half onder staat. -Voeg de wijn toe. -Breng alles aan de kook. -Voeg de tomaat, laurierblaadjes toe. -Leg bovenop de kip een bosje verse kruiden. -Doe een paar lepels pesto in de pan. -Laat de kip in 30 minuten op een laag vuur gaarstomen / koken. -Laat vervolgens op een hoog vuur zoveel mogelijk vocht verdampen. -Verwijder het bosje verse kruiden. -Wrijf de kip in met veel gedroogde oregano, wat zout en wat peper. Het "barbecue gedeelte". -Steek de barbecue aan. -Gooi het bostje kruiden op de kooltjes. -Leg de kip op de barbecue. -Giet tijdens het barbecuen met een lepel steeds voorzichtig wat jus uit de pan op de kip (pas op met morsen anders vliegt de barbecue in de fik). -Barbecue de kip om en om knapperig bruin.