Borstel de mosselen goed schoon. Dompel ze 5 minuten onder in koud water en laat ze uitlekken. Doe dit nog een keer. Verwijder de baarden en de open en beschadigde mosselen. Doe ze in een grote pan met de wijn en het knoflook. Dek de pan af en kook de mosselen 3 minuten op hoog tot ze open gaa. Schud de pan een paar keer om. Verwijder de exemplaren die dicht gebleven zijn. Haal de mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Haal de bovenste helft van elke mossel en leg de mosselen op een bakplaat. Zeef het bewaarde kookvocht door een schone theedoek. Doe de ham, het broodkruim, de pesto en de gember in een kom, voeg 1-2 el. van het kookvocht toe en roer goed. Zet de grill op de hoogste stand. Bedek elke mossel met een laagje van het mengsel en gril de mosselen in 2 minuten goudbruin van kleur.
Mosselen Met Gember En Pesto is een recept van Smulweb.nl