Schil de appels en de peren niet, maar verwijder de klokhuizen en snijd de appels in achten en de peren in vieren. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Doe het fruit in een kom en en schep er het citroensap door. Verdeel de sinaasappel op de volgende manier in dubbele partjes: zet de sinaasappel op de snijplank en snijd er met een scherp mes de schil tot op het vruchtvlees af. Snijd daarna boven de zelfde kom met een scherp mes steeds twee partjes tegelijk tussen de vliesjes los. Zorg dat de partjes met het middelste vliesje aan elkaar blijven zitten. Doe de sinaasappelpartjes bij de rest van het fruit. Verhit de grill 20 minuten voor, met de bereiding wordt begonnen voor op de hoogste stand en leg het fruit op de grilleerplaat. Bestrooi het fruit met de 50 gram suiker en zet de plaat 15-20 minuten onder de voorverwarmde grill tot de randjes gaan kleuren. Keer het fruit halverwege de grilleertijd om en strooi er de extra eetlepel suiker over. Mocht er te veel vocht vrijkomen, dan kan het langs de punt van de schaal in een kom worden gegoten. Het kan zijn dat de pruimen wat sneller karameliseren dan het overige fruit en eerder van de plaat moet worden genomen. Doe de eierdooiers en de suiker in een kom. Klop ze met de mixer tot het mengsel lichtgekleurd en luchtig is. Zet de kom op een steelpan met water dat net kookt en voeg de cider en het vruchtensap al kloppend scheut voor scheut toe. Blijf kloppen tot de saus licht bindt. De saus is klaar als de kloppers een blijvend spoor achterlaten als ze uit de saus worden genomen. Giet de sabayon in een kom en serveer warm met het geroosterde fruit.
Geroosterde Herfstvruchten Met Cidersabayon is een recept van Smulweb.nl