Schil de aubergine en snij ze in dunne plakken. Leg ze in een diepe schaal en strooi er zout over. Laat ze een uur staan om hun vocht kwijt te raken. Schil de uitjes en laat ze heel. Maak van tijm, laurier en wat peterselie een bouquet garni door het bij elkaar te binden. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de uitjes er bij en roer deze goed om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden. Wanneer alles goed bruin is geven we er 2 dl warm water bij, wat zout en peper en leggen er het bouquet garni in. We sluiten de pan en laten het op zacht vuur 1,5 uur smoren. Maak de tomaten concassee. Laat de aubergines uitlekken. Smelt de rest van de boter en laat hierin de tomaten smelten. Wanneer U ze met de vork gemakkelijk tot moes kunt drukken voegen we de aubergine toe en laten dit tien minuten sauteren waarbij we er zorg voor dragen dat de aubergines goed gemengd worden met de tomaten. Geef er zout en peper bij en pers er het teentje knoflook over uit. Geef dan de groenten bij het vlees en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Voor het serveren leggen we de groenten op een voorverwarmde schaal, we snijden het vlees aan plakken, leggen deze op de groenten, geven er de saus over en serveren.
Catalaanse Varkensrollade is een recept van Smulweb.nl