Venusschelpen In Knoflook En Wijn

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een pan en sauteer hierin langzaam de ui en de knoflook tot de ui zacht is. Voeg de venusschelpen toe en laat ze bij hoge temperatuur 2 minuten koken, schud de pan voortdurend. Voeg de wijn toe en laat het meeste hiervan verdampen. Temper de warmtebron tot matig, voeg het blaadje laurier toe samen met 2 el peterselie, de chilipeper, het citroensap en de draadjes saffraan. Laat dit al roerend koken en leg de venusschelpen op een verwarmd bord zodra ze open zijn gegaan. Voeg zo nodig kookvocht of water toe om wat saus in de pan over te houden. Leg alle schelpen terug in de pan.

Venusschelpen In Knoflook En Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept