Mexicaanse Stoofschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees kruiden met zout en braad- en grillkruiden. Bak het vlees in een braadpan bruin in de hete olie. Voeg de gesneden uien met de chilipoeder toe, laat even verder fruiten, voeg vervolgens de selderie, de tomaten en de tabasco toe. Laat even doorwarmen, voeg de rijst toe, giet er wat water op zodat alles net onder staat. Leg een deksel op de pan. Laat het met elkaar in ongeveer 45 minuten gaarstoven. Goed opletten, af en toe misschien wat water toevoegen. Voeg de maiskorrels toe aan het vlees en de rijst, die inmiddels gaar zijn gestoofd. Breng alles over in een ovenvaste schotel, strooi er dik kaas over en laat de schotel circa 10 minuten onder een voorverwarmde grill de kaas smelten en goudgeel kleuren.

Mexicaanse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept