Snipper de ui en pel en pers de knoflook. Halveer de paprika′s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Kruis de vleestomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui glazig. Voeg de geperste knoflook, paprika, tomaat en chilipoeder toe. Giet de bouillon erbij en meng de tomatenpuree erdoor. Kook de soep zachtjes, ca. 10 minuten. Giet de bonen en de mais af. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in smalle reepjes. Voeg de avocado, Spaanse peper, bonen en mais bij de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi tot slot de koriander erover.
Mexicaanse Bonen-maissoep is een recept van Smulweb.nl