Chocoladerol

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eiwitten tot sneeuw slaan de suiker er langzaam in strooien en kloppen tot stijve pieken. Het vanillemerg en de lauwwarme chocolade er voorzichtig door mengen. De gezeefde bloem erdoor scheppen. Het beslag in een spuitzak doen en in repen op een bakblik tegen elkaar aan spuiten(wel op bakpapier doen) Dit in een voorverwarmde over 200?C in 10-12 min. bakken. Dan 10 min. laten afkoelen. Botercreme: de helft van de suiker met maizena vermengen,de dooiers en 250 ml melk in een kom door elkaar kloppen. Ondertussen de rest van de melk en suiker aan de kook brengen. Het goed gemengde sooiermengsel onder voortdurend roeren aan de melk toevoegen.Kort doorkoken en blijven roeren. De vla in een kom schenken en met poedersuiker bestrooien, dan krijg je geen vel. Laten afkoelen en door een zeef rijven en gladroeren. De boter schuimig kloppen en door de vla scheppen. Op smaak brengen met cognac. Het chocoladegebak op een schoon vel bakpapier leggen,het andere er pas aftrekken als de rol volledig is afgekoeld. De jam en botercreme gelijkmatig verdelen. het gebak tot een rol oprollen. Pak daarvoor het gebak aan de lange kant en duw het langzaam naar achteren zodat er vanzelf een rol ontstaat. De rol bestuiven met cacao en poedersuiker en in plakken snijden

Chocoladerol is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladerol met aardbeien
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-espressorol
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol met advocaatroom.
0 min
Bekijk recept

Chocoladerol met aardbeien
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-espressorol
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladerol met advocaatroom.
0 min
Bekijk recept