Olie in een pan heet laten worden. Doe dan de knoflook en de gember erin. Paar seconden daarna de kipfilet erbij en roeren maar tot dat de kipfilet een klein beetje gekleurd is. Doe dan een dikke eetlepel currypasta erbij (afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben) en roer het om. Klein beetje water toevoegen. De bamboescheutjes (ik doe altijd het hele blikje) er bij doen en roeren maar weer. Ondertussen pers je de limoen boven de pan uit en doe je er een beetje vissaus erbij. Na even weer geroerd te hebben, voeg je de cocosmelk toe. Je moet zelf maar zien hoeveel je toevoegt. Persoonlijk doe ik er altijd wel lekker veel in zodat ik bijna een soort soepje heb, maar als je liever een dikkere curry hebt, moet je niet al te veel cocosmelk gebruiken. Als laatste doe ik nog een beetje palmsuiker in de curry voor een heel klein beetje zoete smaak. In z′n totaliteit staat de curry zo′n minuut of twintig op het vuur (laag pitje). Ondertussen kook je de pandanrijst (volgens gebruiksaanwijzing). Extra: patat erbij om in de saus te dippen (Engelse vriend, you see)