Bak in wat olie de knoflook en de sjalotjes even aan. Snijd de pepertjes zeer fijn en doe ze erbij. Voeg de tomatenblokjes, nam pla, citroensap, rijstazijn, suiker en de kruiden toe en laat alles circa 10 minuten inkoken onder af en toe roeren. Voeg daarna de kokosmelk en de champignons, de fijngehakte koriander en de fijngesneden lente-uitjes toe en laat de saus nog circa 5 tot 10 minuten pruttelen. Breng de saus evt. verder op smaak met nam pla, citroensap of suiker. Sijd de vis in blokken (niet te klein) en schep ze voorzichtig door de saus. Laat de vis circa een kwartier garen in de saus op middelhoog vuur. Roerbak ondertussen de Thaise groentemix in een andere pan op hoog vuur, breng op smaak met zout en peper. Serveer de vis in de saus en de groenten apart.
Pittige Thaise Tilapiaschotel is een recept van Smulweb.nl