Snij de tofu in kleine blokjes, snij de broccoli in roosjes, snij de ui in ringen van ongeveer ? cm dik. Haal de harde buitenste stukken van de bamboescheut, snij ′m doormidden en snij de helften in stukken van ongeveer ? cm dik. Was de tauge. Was de Chinese kool, haal de bladeren van de stam en snij ze grof in stukken van ongeveer 3 cm. Bak de tofu goudbruin in 1 el olie. Haal de tofu uit de pan, voeg de rest van de olie toe en bak de ui. Voeg de bamboescheut en de broccoli toe en laat onder voortdurend roeren even meebakken. Voeg water, sojasaus, suiker en zout toe en blijf roeren. Als de groente in de pan bijna gaar is de witte en de chinese kool toevoegen. Meng het maismeel met 2 el water tot er een deeg ontstaat. Voeg dit aan de pan toe, samen met de tauge en roer goed door. Voeg de gebakken tofu toe, laat nog even doorbakken en bestrooi met wat peper.
Phat Tao-hu Khaeng Kap Lai Phak is een recept van Smulweb.nl