-Laat de lychees uitlekken en vang de siroop op. -Doe het water, de suiker en de opgevangen siroop in een pan, verwarm dit al roerend tot de suiker is opgelost. -Breng het geheel dan aan de kook, roer de gember erdoor en laat het zonder deksel 5 minuten koken. -Roer de sinaasappelpartjes door de lycheesiroop met de limoenschil en het limoensap. -Laat dit 3 minuten zonder deksel pruttelen. -Laat dan afkoelen. -Schenk het mengsel in een ondiepe schaal van 20 bij 30 cm, dek deze af en zet ze ongeveer 2 uur in de vriezer of tot het mengsel bijna stevig is. -Doe het mengsel in een kom, klop het los met een vork. -Doe het terug in de ijsschaal, sluit deze en laat de inhoud stevig bevriezen. -Dien op met de lychees in aparte schaaltjes.
Sinaasappelijs Met Lychees, Gember En Limoen is een recept van Smulweb.nl