Jamie Oliver's Thaise Kippensoep

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de kip in een grote kookpan met de tamarinde, de gember, de gehakte rode peper, de ui, het citroengras en de knoflook.
  • 2 De koriander fijnsnijden en toevoegen. Enkele blaadjes voor later bewaren.
  • 3 Giet water in de pan totdat het geheel eronder ligt en leg een zware deksel, kleiner dan de pan zelf, op de kip om hem naar beneden te drukken. Breng het aan de kook en laat het 1 ? uur zachtjes doorkoken. Haal na de kooktijd de kip uit de bouillon. Haal het vlees door middel van een vork van het bot af.
  • 4 Roer de sojasaus, voeg de kokosmelk erbij met een beetje vissaus.
  • 5 Doe de mihoen in een schaal en giet hier kokend water over en laat het 3 minuten rusten.
  • 6 Meng de fijngesneden koriander met de in ringetjes gesneden peper.
  • 7 De mihoen afgieten en verdelen over de soepkommen (of borden) en maak ze op smaak met een beetje sojasaus. Leg het kippenvlees (in stukken gesneden) erop en giet de bouillon erover. Strooi de fijngehakte peper en koriander erover en besprenkel met een beetje olijfolie.

Jamie Oliver's Thaise Kippensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept