Thaise Sate

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijd hem in dunne reepjes. Hak de pinda′s grof. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Prik de stukjes kip op 12 spiesen. Leg de spiesen in een grote diepe schaal en bedek ze met een mengsel van de geperste knoflook, suiker, specerijen, koriander saus en het sap. Zet de schaal afgedekt 3 uur in de ijskast. Haal de spiesen uit de marinade en laat ze uitlekken. Gooi de marinade weg. Rooster de sates op een hete ingevette grillplaat rondom bruin en gaar. Maak intussen de chili-koriandersaus : Vermeng de rijstazijn, chilisaus en koriander. Serveer de sates met de chili-koriandersaus en komkommer en bestrooi met de pinda′s.

Thaise Sate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept