Vet een taartvorm met een doorsnede van 25 cm in en bleed hem met ingevet bakpapier. Kook de Thaise rijst 3 minuten in een pan met water zonder zout. Laad de rijst goed uitlekken. Schnek de melk erbij en voeg de suiker, kaneel, kardemompeulen en laurier toe. Breng de melk aan de kook en laat hem zachtjes al roerend 20 minuten koken. Laat de melk afkoelen en verwijder laurierblaadjes en kardemompeulen. Schenk de melk in een kom en klop de slagroom en dan het eigeel erdoor. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eiwitten stijf tot zich pieken ontstaanen spatel het door het rijstmengsel. Lepel het mengsel in de bakvorm en laat het 50 minuten bakken. Het midden moet iets vochtig aanvoelen. Laat de taart goed afkoelen in de vorm en stort hem op een groot bord. Klop de slagroom stijf. Roer de kwark, vanille-essebce, citroenrasp en suiker erdoor. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de slagroom en versier met het fruit.