Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes , Snijd de helftenschuin in smalle reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van circa 4 centimeter. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet al te dunne repen. Verhit de olie in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn. Voeg de peper, citroengras, djeroekbladen en gemberwortel toe en roer het geheel nog 1 minuut. Roer de kokosmelk, 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes circa 8 minuten koken. Verwijder de stukjes citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die circa 2 minuten mee. Roer de vissaus en de sambal door de soep. Roer vlak voor het serveren de koriander door de soep.