Strooi wat peper en zout over het lamsvlees en bak het kort aan in hete olie. Doe het vlees bij de bouillon en stoof het tegen de kook aan gaar in ongeveer 2,5 uur. Tijdens het garen van het vlees zal het vocht tot ongeveer de helft verdampen. Haal het vlees uit de bouillon en zeef de groenten en de kruiden eruit. Doe nu het vlees terug in de bouillon met de kokosmelk. Als de bouillon niet voldoende is ingedikt, kan ook een stuk santen worden gebruikt, of een combinatie. Breng voor de kokosrijst het water aan de kook met de kaneel, steranijs en kardamon. Voeg de rijst toe en kook deze gaar in ongeveer 12 minuten (regelmatig roeren en op een laag vuur). Verwijder vervolgens de specerijen. Snijd de paksoi, (blad en stelen apart houden). Bak de stelen vand e paksoi in olijfolie en voeg daarna ook het blad toe. Doe de rijst bij de paksoi en blus het geheel af met de kokosmelk. Breng de rijst op smaak met zout en peper.
Thaise Rode Lamscurry Met Kokos-basmatirijst En Paksoi is een recept van Smulweb.nl