Mango Roomijs

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de kokosmelk in een steelpan, maar laat het niet koken. (belist niet koken, want anders gaan de eieren schiften) Klop de eierdooiers en suiker in een kom en voeg er een paar lepels warme kokosmelk aan toe, goed roeren. Roer de rest van de kokosmelk erdoor en verwarm het mengsel zachtjes au bain marie in een pan met kokend water. Roer af en toe tot er een dikke saus ontstaan is. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer deze door de afgekoelde vla. Snijd een stukje mango in hele kleine blokjes en pureer de rest in een keukenmachine of druk het door een zeef. Schep de puree en de blokjes mango door het mengsel. Giet het in een lage diepvriesbak en bevries het tot het lobbig wordt. Haal het opgestijfde mengsel uit de diepvriezer en bewerk het met de keukenmachine of electrische mixer tot een gladde massa. Vries het ijs weer in en klop nog een keer door. Doe het over in een diepvriesdoos met deksel en laat het helemaal bevriezen. Haal het 20 minuten voor het opdienen uit de diepvriezer en laat het in de koelkast iets zacht worden. Uiteraard kan dit ijshgerecht ook bereid worden met een ijsmachine.

Mango Roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept