Zoete-aardappelijs Met Kardemom

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Doe de aardappel, melk, suiker en kardemom in de pan, verwarm dit al roerend tot de suiker is opgelost. Breng het dan aan de kook, laat het afgedekt een minuut of 15 pruttelen of tot de aardappel gaar is. Laat dit afkoelen. 2 Klop het aardappelmengsel in porties glad. Klop de gecondenseerde melk erdoor. Schenk het mengsel in de ondiepe schaal en dek ze af. Laat de inhoud enkele uren bevriezen tot het mengsel gedeeltelijk is bevroren. 3 Klop met de mixer het aardappelmengsel met de room tot het goed vermengd is. Doe het terug in de schaal, dek ze af en zet het een nacht in de vriezer.

Zoete-aardappelijs Met Kardemom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept