Kook allereerst de rijst totdat de driekwartgaar is, laat ze uitlekken en zet ze apart. Snijd de ananas inde lengte doormidden. Holde ene helft uit en bewaar de ander helft voor een ander gerecht, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Pel de garnalen en hak ze in kleine stukjes. Pluk het krab-vlees uit elkaar en kah de sausijsjes in stukken. Hak tenslotte de sjalotten, de knoflook en de pepers in stukken. Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de peper 3 tot 4 minuten. Doe de garnalen erbij en bak nog 3 minuten door; doe dan het krab-vlees en de sausijsjes erbij en roer alles doed door elkaar. Doe de rijst erbijen breng die op smaak met de vissaus, de soya-saus en de vers gemalen zwarte peper en doe er eventueel nog een beetje olie bij. Kook de rijst, onder voortduren omscheppen, op een hoog vuur totdat de zacht en helemaal gaar is. Doe dan de helft van de stukjes ananas erdoor en laat het nog een minuut doorbakken. Serveer de rijst in uitgeholde ananas-helften , stooi de kanpperige sjalotten erover heen en garneer met de overgebleven stukjes ananas.