Breek de mie in stukken van ? 6 cm lang, laat ze in warm water weken. Pel de garnalen en snijd ze in de lengte door midden. Hak het varkensvlees in stukken en maak de tauge schoon. Doe de pepers, de sjalotten, de vissaus en de suiker in een vijzel en stamp alles fijn, doe dan het tamarindewater en het limesap erbij en vermeng alles goed, ga door met stampen totdat een gladde massa ontstaat. Maak de olie in een wadjan erg heet, doe het kruidenmengsel er bij en bak het al roerend totdat het een welriekende geur afgeeft. Doe de garnalen erbij en roer die zolang om totdat ze aan alle kanten zijn bedekt met het kruidenmengsel. Doe de mie erbij, breng die op smaak met de soyasaus en de versgemalen zwarte peper en doe er, als het nodig is, een beetje water bij. Bak de mie al roerende 2 tot 3 minuten, doe dan het varkensvlees en de tauge erbij en meng alles goed door elkaar. Laat de mie nog 2 minuten doorbakken.