MOSSELEN MET KRUIDEN

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de mosselen schoon. Verwijder kapotte exemplaren en open mosselen die niet meer sluiten na een tik op het aanrecht. Snijd de bosuitjes heel fijn. Snijd van de limoen de helft van de schil af en snijd die schil heel fijn. Pers de limoen uit. Snijd de rode peper en het witte deel van de sereh heel fijn. Schil de gember en snijd of rasp die heel fijn. Houd 5 takjes koriander apart. Hak de rest fijn. Kook in een grote pan met ruim water, zout en limoensap de mosselen ? 8 minuten tot ze allemaal open zijn. Verhit intussen in een koekepan de olie. Bak hierin de bosui, limoenschil, rode peper, gember, sereh en fijngehakte koriander ? 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de vissaus, suiker en santen toe. Bak zachtjes tot de santen opgelost is. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan. Verwijder de ene helft van de schelpen. Lekker erbij smaakt de Thaise, heel geurige pandanrijst, die te koop is bij toko′s en in de supermarkt. Sereh (Citroengras): Kan zowel in de vorm van sprieten als in poedervorm worden aangetroffen. Van het poeder moet zeer weinig gebruikt worden omdat de smaak nogal snel overheerst. De sprieten kunnen in de diepvries bewaard worden. Na gebruik worden deze uit de gerechten verwijderd.

MOSSELEN MET KRUIDEN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept