4. Bak de ui in de olie totdat hij transparant ziet, in een vuurvaste schaal. Voeg de rijst toe en bak totdat de rijst glanzend ziet. Los de bouillonblokjes op in heet water en giet over de rijst. Voeg de djeroek peroetblaadjes toe en kruiden, zout, peper. Wees matig met zout omdat je al bouillon toegevoegd hebt. Deksel op de schaal en in de oven plaatsen, 20 a 30 minuten laten koken of totdat de rijst gaar is. Uit de oven halen, deksel eraf en laten rusten. Lamsvlees: Bak het lamsvlees in de sesamolie totdat het bruin ziet, haal uit de pan en zet even opzij. Doe de boemboe in dezelfde pan en bak enkele minuten. Voeg kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg langzaam toe: kaneel, cardemon, djeroek peroet en basilicum. Vervolgens gesneden knoflook, tamarinde, palmsuiker en overige kruiden. Voeg het vlees weer toe aan het mengsel, plus de vissaus. Kook op zacht voor zo?n 20-30 minuten. Af en toe roeren. Op het laatst de noten, aardappels en koriander toevoegen.
Thais Lamsvlees Massaman is een recept van Smulweb.nl