Thaise Sate-wrappers

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de gemberwortel en snijd het in stukken. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de gember, de knoflooktenen, de basterdsuiker, het zout, de vissaus en de kokosmelk tot een marinade. Snijd de kipfilet in lange repen van 12 en 21/2 cm dik. Schep ze door de marinade en laat ze ten minste twee uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem de kip uit de marinade, bewaar de marinade en rijg elke reep in slalom op een stokje. Haal van de krop ijsbergsla voorzichtig de bladeren los, stapel ze op en zet ze op tafel klaar. Vet het barbecuerooster licht in met olie. Leg er de sates op en gril ze in 6 min. om en om gaar. Bestrijk voor het keren steeds met de rest van de marinade. Neem steeds een slablad, schep er een lepel gekookte rijst op. Leg hierop een kipsate, schep er pindasaus op en bestrooi met gesnipperde koriander. Rol het slablad op, trek het stokje uit de sate en eet de wrappers zo uit de hand.

Thaise Sate-wrappers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrappers met kip en groenten
0 min
Bekijk recept
Thaise Sate Wrappers
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Tortilla's (wrappers)
30-60 min -
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept