De rijst in 8 dl water 10 minuten koken tot er putjes inkomen, dan op een vlamverdeler gaar en droog koken in 10 minuten en losmaken. De gamba′s schoon (laten) maken. De kipfilets in de lengte in 1/2 cm plakken snijden. De doperwten 5 minuten koken en laten uitlekken. De bosuitjes in 1 cm stukjes snijden. De radijsjes in vieren snijden. Wat kervelgroen en bieslook (of knoflookbieslook) afknippen. In een wok 25 g bakboter en een scheutje olie verhitten en hierin de kipreepjes goudbruin bakken. De sojasaus erover schenken en laten carameliseren. Uit de pan nemen en de garnalen in wat olie heel kort bakken. Bestrooien met zout (uit de molen). De limoentjes uitpersen en het sap zacht verwarmen. Hierbij 100 g ijskoude botervlokjes kloppen, zodat de saus gebonden wordt, dan op smaak brengen. Alles opscheppen en de salade eventueel op slabladeren serveren en bestrooien met wat bosui groen
Thailand:Khae Rozen Uam is een recept van Smulweb.nl