Thaise Tilapiafilets

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een gietijzeren wok(je) en fruit hierin de gember, rode peper en knoflook even aan. Plet de stukken citroengras even onder een keukenmes en leg ze in de wok. Schenk hierbij de kokosmelk en de visbouillon en voeg de limoenrasp en -sap toe, evenals de palmsuiker. Laat de kokosmelk een kwartiertje zachtjes trekken. Zeef dan de kokosmelk boven een pan en breng hem tegen de kook aan. Knijp het sap van een halve limoen hierboven uit. Bestrooi de tilapiafilets met peper en zout en leg ze voorzichtig in de kokosmelk, die tegen de kook aan is. Pocheer hierin de vis in plm. 8 minuten. Schep ze dan uit de pan en houd ze warm met alufolie. Bind de kokosmelk met de allesbinder en laat nog even goed doorkoken tot de saus is gebonden. Hak koriander fijn en hak de bosuitjes in heel fijne ringetjes. Serveer de vis op borden met de saus erover en garneer met de koriander en bosuitjes en een schijfje limoen.

Thaise Tilapiafilets is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige tilapia-curry met pandan
20 min-
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept