Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water todat ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog. Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken en doe die in een vijzel. Stamp een beetje, doe de peperkorrels, de limeschil, de komijn en de korianderzaden er bij en stamp totdat alles fijn is. Verwarm de olie in een wadjan totdat ze matig warm is. Doe dan het kruidenmengsel erbij en bak dat al roerend 4 tot 5 minuten. Doe de dikke kokosmelk erbij en blijf doorgaan met roeren totdat de vloeistof tot de helft is ingedikt. Doe het rundvlees, de vruchten van de eierplant, de gedroogde basilicum en de helft van de dunne kokosmelk erbij en breng het bijna aan de kook. Laat het doorsudderen todat het vlees gaar is. Doe dan de vissaus en de rest van de kokosmelk erbij. Breng alles aan de kook en laat het fel doorkoken totdat de vloeistof iets is ingedikt.