Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook met het zout en de peper. Wrijf de beide kiphelften hiermee in en laat ze 20 minuten liggen. Leg ze daarna in een pan met een dikke bodem en schenk de dikke kokosmelk erover. Voeg vervolgens zoveel water (of kippenbouillon) toe tot alles net onder ligt. Laat alles 45 minuten zachtjes koken. Neem de kiphelften hierna uit de pan en houd ze warm. Voeg aan het resterende vocht in de pan garam massala, de mespunten poeders en de Spaanse pepers toe en laat alles 2 a 3 minuten zachtjes koken. Roer daarna de pindakaas erdoor en blijf dan zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Warm de kiphelften hierna nog even in de saus op en leg ze dan op voorverwarmde borden. Roer nu het limoen- of citroensap door de saus en schenk dit geheel dan onmiddellijk daarna over de kipstukken. Strooi er eventueel wat fijngesneden verse korianderblaadjes over. Serveren met witte rijst.