KAI PAD PED

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng de knoflook met het zout en de peper. Wrijf de beide kiphelften ermee in en laat ze 20 minuten liggen. Leg ze daarna in een pan met dikke bodem en schenk de dikke cocosmelk erover. Voeg vervolgens zoveel water [of kippenbouillon] toe tot alles net onder ligt. Laat dit 45 minuten zachtjes koken. Neem de kiphelften voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Voeg aan het resterende vocht in de pan garam massala, de mespunten gemalen kruiden en de lombok toe. Roer alles krachtig door elkaar en laat dit 2 a 3 minuten zachtjes koken. Roer daarna de pindakaas erdoor en blijf dan zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Warm de kiphelften hierna nog even in de saus op. Daarna worden ze op voorverwarmde borden gelegd. Roer limoen- of citroensap door de saus. Schenk de saus onmiddellijk daarna over de kippen. Strooi er evt. wat fijngesneden verse korianderblaadjes over.

KAI PAD PED is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kai Pad Ped
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ped Gung Phad Prik, Pikante Eend Met Garnalen
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Harika-eieren (saganaki me feta kai avga)
20 min
Bekijk recept
Kung po kai
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap tom yam kai (Thaise kippensoep)
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
KAI TOM KAI
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept