Vermeng de knoflook met het zout en de peper. Wrijf de beide kiphelften ermee in en laat ze 20 minuten liggen. Leg ze daarna in een pan met dikke bodem en schenk de dikke cocosmelk erover. Voeg vervolgens zoveel water [of kippenbouillon] toe tot alles net onder ligt. Laat dit 45 minuten zachtjes koken. Neem de kiphelften voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Voeg aan het resterende vocht in de pan garam massala, de mespunten gemalen kruiden en de lombok toe. Roer alles krachtig door elkaar en laat dit 2 a 3 minuten zachtjes koken. Roer daarna de pindakaas erdoor en blijf dan zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Warm de kiphelften hierna nog even in de saus op. Daarna worden ze op voorverwarmde borden gelegd. Roer limoen- of citroensap door de saus. Schenk de saus onmiddellijk daarna over de kippen. Strooi er evt. wat fijngesneden verse korianderblaadjes over.