Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin als de boter lichtbruin begint te worden, de stukjes vlees en de spekblokjes op halfhoog vuur rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui, het karwijzaad en het paprikapoeder toe en bak alles al omscheppend 3 min. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de pan uit. Voeg 4 dl van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan op een heel laag vuur 2 uur. Voeg de zuurkool toe en stoof het gerecht nog 30 min. tot het vlees gaar is. Roer de bloem met de zure room en de rest van de bouiloon in een kommetje door elkaar. Roer dit door het stoofvocht en breng het gerecht al roerende aan de kook. Laat alles nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Tjechische Rundvleesschotel Met Zuurkool is een recept van Smulweb.nl