-neem de springvorm uit de oven en laat iets afkoelen en maak de vorm los -laat afkoelen op een taartrooster -snij de taartbodem dan 2 keer horizontaal door CREME: -eierdooiers, suiker en vanillesuiker in een voorverwarmde kom zo lang kloppen tot een dikke schuimige massa ontstaat, dewelke traag als een lint van de garde loopt -de chocolade met wat water in een klein pannetje laten uitsmelten en goed kloppend bij de eiercreme laten lopen -de creme onder goed roeren af laten koelen -klop boter schuimig in een kom -de creme er met eetlepels tegelijk doorkloppen -gebruik 2/3 van de creme om de taartschijven mee te besmeren en plaats ze terug op elkaar VERDER: -bestrijk de oppervlakte en de rand van de taart dun met de sinaasappelmarmelade en daarna met de rest van de creme -de rand van de taart 1 cm dik bestrooien met het gekleurde taartstrooisel -in het midden een kring of stervorm maken met de geraspte melkchocolade -de taart in de koelkast wegzetten tot het serveren
Praagse Chocoladetaart is een recept van Smulweb.nl