Kool Op Tsjechische Wijze

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een brede (braad)pan een dikke bodem water met karwijzaad (of pimentkorrels) en zout aan de kook brengen, kool toevoegen en met de deksel op pan 2 minuten laten koken, een keer omscheppen. Van vuur af, met deksel schuin bijna alle kookvocht afgieten, bloem over kool strooien en doorheen roeren, deksel op pan en paar minuten laten staan. In een koekenpan intussen gesnipperde ui fruiten in boter (of reuzel ? origineel recept). Azijn over kool gieten en evt. wat suiker, ui doorheen roeren (bij rode kool evt. in blokjes gesneden appel) en op zeer laag vuur gaar smoren in ongeveer 10 minuten. Op smaak brengen met peper en zout.

Kool Op Tsjechische Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept