Breng intussen een ruime pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Kneed het deeg nog een keer goed door. Rol het uit tot een platte lap. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Leg 1? theelepel vruchtenmengsel op het deegrondje (als je een groot rondje hebt, meer; als het rondje klein is, minder). Bevochtig de randjes met wat melk en vouw het deegrondje dubbel. Je krijgt nu allemaal halve maantjes van deeg met een vruchtenvulling. Gooi ? van de kussentjes in het kokende water en roer met een schuimspaan. Als de kussentjes gaan drijven zijn ze gaar. Schep ze uit het kokende water en laat ze in een zeef uitlekken. Af en toe omschudden om plakken te voorkomen. Herhaal dit tot alle deegkussentjes gaar zijn. Schep de knedliky op een groot bord. Leng de zure room aan met een beetje water zodat hij dik-vloeibaar wordt. Schenk dit mengsel over de knedliky. Bestrooi het geheel met veel poedersuiker.
Oudjaarrecept Knedliky is een recept van Smulweb.nl