Zoek
Gratin Dauphinois
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Boter (om in te vetten)
1 kg geschilde aardappels in dunne plakjes
1 bol knoflooktenen
1 zakje geraspte kaas
1,5 dl slagroom
1,5 dl volle
Bereiding
1
Leg in een diepe met boter ingevette ovenschaal laagjes aardappelplakjes.
2
Pers op iedere laag 1 teentje knoflook uit, bestrooi met versgemalen peper en 2 el geraspte pittige kaas. De bovenste laag is kaas.
3
Schenk een mengsel van 1,5 dl slagroom en 1,5 dl volle melk in de schaal
4
Laat het gerecht in ca. 2 uur bij 150 graden heel zachtjes gaar worden.
5
Lekker met gesneden rosbief (vleeswaar) en groene sla.
Gratin Dauphinois is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept