Hak het kippenvlees ragfijn. Maal het daarna door de fijne plaat van de vleesmolen en wrijf het door een zeef (keukenmachine gebruiken kan natuurlijk ook).Verhit 30 g boter en fruit de ui tot hij glazig ziet. Roer de peterselie en de fijngehakte paddestoelen erdoor. Voeg 1 dl bouillon toe en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen.Maak een roux van de resterende boter en de bloem. Voeg de rest van de bouillon er, onder voortdurend roeren, bij en blijf roeren tot een licht gebonden soep is ontstaan. Voeg vervolgens het paddestoelenmengsel en de puree van kippenvlees toe.Roer alles met een garde zeer krachtig door. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.Roer in een kommetje de eierdooier en de room door elkaar. Voeg 4 el hete soep toe en roer het mengsel daarna door de soep. Neem vervolgens onmiddellijk de pan van de warmtebron en dien de soep op.
Boheemse Kippensoep Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl