Lendebraadstuk Met Room

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De reuzel verhitten en daarin groenten en ui licht fruiten, het vlees erbij doen en aan kant kort braden. Wat water erbij doen.Peper, piment, laurierblad en tijm toevoegen, samen met het stukje citroen en de azijn. Het vlees met het deksel op de pan gaar stoven. Tijdens het stoven het vlees af en toe omkeren en bedruipen met het stoofvocht. Eventueel nog wat water erbij doen. Als het vlees gaar is (1.1/2 uur) het uit de pan nemen en warm houden.Het stoofvocht met een roux van boter en bloem dikker maken, weer met water verdunnen en onder af en toe roeren minstens 20 minuten zachtjes laten koken. Aan het eind van de kooktijd de room toevoegen, de saus nog even opkoken en met zout, azijn en suiker op smaak maken.

Lendebraadstuk Met Room is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zigeunerbraadstuk Uit Polen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept