Romige Groentesoep

5
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de groenten in weinig water met wat zout bijna gaar. Afgieten en het vocht opvangen.Maak van de boter en de bloem een lichte roux, doe er nootmuskaat bij en voeg onder voortdurend roeren met de garde 1 liter lauwwarm water toe. Voeg ook het groentenwater erbij. Tegen de kook aan brengen en minstens 20 minuten heel zachtjes laten trekken.Aan het eind van de kooktijd de melk toevoegen, de soep even laten opkoken en vervolgens door een fijne zeef doen.De afgespoelde doperwten en de gekookte groenten toevoegen, nog even doorkoken en met soepkruiden op smaak brengen.Fijngesneden peterselie of fijngeknipte bieslook over de soep strooien, vlak voor het opdienen.

Romige Groentesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept