Appelgebak Met Maanzaad

5
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem. Houd iets achter om de theedoek ermee te bestrooien. Het ei, de olie, zout en water bij de bloem doen en hiervan een glad deeg maken. Het deeg met bloem bestrooien en in een kom minimaal 1/4 uur laten rusten.Ondertussen het maanzaad malen.Dan het deeg uitrollen en op een met bloem bestrooide theedoek leggen. Hierop het deeg zo dun mogelijk uittrekken. Het mag echter niet scheuren. De suiker met de kaneel mengen. Verdeel het maanzaad en de appels over het deeg, strooi het suiker-kaneelmengsel en het paneermeel erover. Smelt de boter en giet het grootste gedeelte over de vulling. Met behulp van de doek het geheel oprollen en op een beboterd bakblik leggen. Bestrijk het geheel met de rest van de boter en bak het dan bij ca. 180 graden goudgeel.

Appelgebak Met Maanzaad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaasblokjes
45 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fijn appelgebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Pools Appelgebak
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak
0 min
Bekijk recept