Fruit de sjalotjes en de knoflook zachtjes in wat olijfolie, tot de sjalotjes glazig zijn. Verdeel de olie, sjalotjes en knoflook over twee pannen en voeg de stukken rode paprika toe aan de ene pan en voeg de stukken gele paprika toe aan de andere pan. Roer door de ui en knoflook en laat de paprika 2 minuten zachtjes stoven. Los de 2 bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Schenk in elke pan een halve liter bouillon, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer of in de blender (even afspoelen tussen de twee pannetjes) en maak de soep op smaak met peper (eventueel zout). Schenk met twee soeplepels tegelijk vanuit iedere pan op een bord, zodat het bord voor de helft geel en voor de helft rood is. Bestrooi met wat peterselie en dien op. Eventueel kun je ook figuren maken door rode soep op de gele te scheppen of andersom. Met groene paprika wordt de soep heel bitter. Niet doen dus.