Zeef de bloem op een werkblad en voeg een snuifje zout toe. Verdeel de koude boter in kleine klontjes en kneed ze met 1 losgeklopt ei door het deeg tot een homogeen geheel. Zorg ervoor dat het deeg niet te lang gekneed wordt en dat je ofwel met koele handen ofwel met de keukenmachine kneedt. Rol het deeg tot een soepele bal, leg deze circa 1 uur in de koelkast en bedek met een theedoek. Was de broccoli en de bloemkool en verdeel ze in roosjes. (Bewaar de dikke stelen bijvoorbeeld voor een soep.) Breng in een kookpan 2 dl water met wat zout aan de kook en laat daarin de groenten 5 minuten blancheren. Giet af en verfris ze even onder koud water. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Rol de deegbal uit tot een ronde lap. Smeer een taartvorm van circa 28 cm in met gewone boter en druk het deeg in de vorm. Snijd het overtollige deeg weg. Bestrooi het deeg met paneermeel en verdeel er de bloemkool- en broccoliroosjes over. Bestrooi met de gehakte peterselie. Klop de 3 resterende eieren los, meng ze met de room en de geraspte kaas en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Roer goed en giet dan over de broccoli- en bloemkoolroosjes. Bak de quiche in ca. 40 minuten goudbruin.
Quiche Met Bloemkool, Broccoli En Kaas is een recept van Smulweb.nl