Was de spinazie en lek deze goed uit. Wok de spinazie met een beetje olijfolie, op hoog vuur, zeer kort tot het geslonken is. Snijdt de mozzarella in 6 dikke plakken. Zet 2 borden klaar. Leg de plastic ring op een bord en maak hierin 1 torentje. Begin met een laagje spinazie, druk goed aan. Daarna een laagje gegrilde aubergine. Deze kan je in waaiervorm in de ring leggen, als de aubergine niet groot genoeg is. Daarna een dikke plak buffelmozzarella. Vervolgens weer een laag spinazie, aubergine en mozzarella. In totaal 3 lagen. Druk steeds goed aan. Haal voorzichtig de plastic ring van het bord en herhaal dit op bord nummer
2. Garneer ten slotte met de gedroogde tomaatjes, alpha-alpha en de geroosterde pijnboompitten.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)