Leg de aubergineplakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten staan. Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de ui en het knoflook 1/2 minuten. Voeg de paprika¿s, de paddestoelen, de selderij en de courgette toe en bak het geheel al roerend 3/4 minuten. Roer de kruiden erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Roer de tomaten, de passata, het basilicum erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Smelt de btoer in een pan. Roer de bloem erdor en bak het 1 minuut. Haal de pan van het vuur, roer de bouillon en de melk erdoor, zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe. Laat het al roerend indikken. Roer het basilicum erdoor. Haal de saus van het vuur en roer het ei erdoor. Leg de helft van de lasagne in een ovenschaal. Scheo de helft van de groentevulling erop en de helft van de aubergine. Herhaal dit en eindig met de kaassaus. Bestrooi het met kaas en bak hem 40 minuten in de oven (180 C).