De spinazie met aanhangendwater in pan doen en in ca. 5 minuten laten slinken. zout toevoegen en spinzaie verder gaar laten koken in 3 minuten. In een zeef goed laten uitlekken. Vet de ovenschaal in. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de spinazie. Pureer vervolgens de spinazie in een keukenmachine of hak het heeeel fijn. Indien nodig opnieuw het vocht eruit drukken. Smelt in een pannetje boter. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend een scheutje melk toe. Blijf roeren totdat er een dik gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie en eidooiers door de saus. Schep hierna de kaas en de majoraan door het geheel en breng eventueel op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Voeg aan de eiwitten een mespuntje zout toe en klop ze stijf. Spatel de eiwitten luchtig door het spinaziemengsel. Doe het mengsel in de schaal en zet deze in het midden van de oven. Bak in ca. 30-40 minuten gaar.
Spinazie-Geitenkaassoufle is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)