1 Maak de prei schoon, halveer haar overlangs, was haar en snijd haar in plakken. Schrap de wortel en rasp hem.
2 Verhit de olijfolie in de pan en fruit de wortel en prei licht aan. Maak de knoflook schoon, knijp de teentjes door een pers en bestrooi ze met zout en peper. Schep dit door de groente.
3 Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de mais toe en warm dit even door. Laat alles afkoelen.
4 Snijd de marjoleinblaadjes fijn en schep ze met de peterselie en appelazijn door de groente.
5 Was de tomaat, verwijder het kroontje en dompel haar kort in kokend water. Laat haar onder de koude kraan schrikken en haal het vel eraf. Snijd haar in vieren, verwijder het hart en zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
6 Was het witlof, snijd de stronk wigvormig eruit en schrik de bladeren op een schaal. Schep de prei-maissalade erop en garneer haar met de tomatenreepjes en citroenmelisseblaadjes.