Gist oplossen in water. Week de kikkererwten een nacht in water. Kook de kikkererwten ongeveer anderhalf uur totdat ze zacht zijn, laat ze vijf minuten uitstomen en hakken ze fijn in de keukenmachine. Je kunt ook kikkererwten uit blik nemen, die hoeven niet gekookt te worden. Voeg de bloem, suiker en zout toe en laat de keukenmachine doordraaien totdat alles goed vermengd is. Leg het mengsel op het aanrecht en voeg het water met de daarin opgeloste gist toe. Kneed het geheel goed tot een elastisch deeg. Laat het deeg een uur rusten onder plastik folie. Verwarm de oven voor op 170? C. Plaats een pan met water in de oven tegen het uitdrogen. Kneed het deeg na een uur nog een keer goed. Maak een ronde vorm van het deeg, leg het op de ovenplaat en bak het brood in ongeveer een uur gaar. Tzaziki: Rasp de komkommers, bestrooi ze met zout en knijp het vocht eruit in een theedoek. Knijp de knoflook uit en voeg het toe aan de komkommer. Hak de koriander samen met de rode peper. Vermeng alles met de yoghurt. Voeg eventueel een scheutje vloeibare room toe als de yoghurt te dik is. Breng het geheel op smaak maken met peper, zout en eventueel een beetje citroensap.
Kikkererwtenbrood Met Koriander- Pepertzatziki is een recept van Smulweb.nl