Zet een pan met water op. Haal de uiteinden van de sperziebonen en breek ze in twee of drie stukken. Was de sperziebonen en doe ze in het kokende water voor ca. 10 minuten. Terwijl de sperziebonen koken, pel en snipper de ui (mag redelijk grof) en snijd de paddestoelen in schijfjes.Als de sperziebonen klaar zijn, giet je ze af en zet je water op voor de rijst. Zodra het water kookt, doe twee kopjes rijst (helemaal vol!) in het water.Verhit nu olie (ca. 1 1/2 eetlepel) in een wok. Als de olie heet is, doe er de ui in. Na ca. 2 minuten is de ui gefruit. Gooi de paddestoelen erbij en schep goed om tot de paddestoelen hun geur gaan vrijgeven. Dit kan een paar minuten duren. Doe dan de sperziebonen erbij. Blijf roerbakken tot de rijst klaar is.Giet de rijst af en doe het in de wok. Schep goed om. Doe nu de kruiden (naar smaak) erbij en wat ketjap. Weer goed omscheppen.Schep de maaltijd op 3 borden en doe er per bord 1 of 1 1/2 handje cashewnoten overheen.
Wokschotel Met Rijst En Sperziebonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam