Kook de aardappels gaar en maak ze met een stamper fijn. Kook de venkel met het bouillonblokje gaar ( /- 25 min), laat goed uitlekken en maal dit in de keukenmachine fijn. Roer de venkelpuree door de aardappelpuree. Breng de melk met 50 g boter aan de kook. Voeg deze al roerend beetje bij beetje toe aan de puree. Roer de puree luchtig en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie en roerbak de prei een paar minuten. Voeg de paddestoelen en roerbak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de port en de druiven (zonder sap) toe en laat het geheel enkele min. zachtjes koken. Voeg nadat de port iets is ingekookt, al roerend 30 g koude blokjes boter toe, zodat de saus lichtgebonden wordt. Schep de paddestoelen met portsaus om de puree.
Aardappelvenkelpuree Met Paddenstoelen En Portsaus is een recept van Smulweb.nl